Vier jaar cel voor dronken doodrijder

JustitieEen 25-jarige inwoner van Almere is deze week veroordeeld tot 4 jaar cel waarvan één jaar voorwaardelijk wegens het onder invloed doodrijden van een 26-jarige Almeerse. Ook mag de man na het uitzitten van zijn straf 5 jaar geen gemotoriseerde voertuigen besturen.

De man reed op 20 december 2005 met minimaal 110 kilometer per uur (waar 50 is toegestaan) door een rood stoplicht en ramde de auto van het slachtoffer. Haar baby van een half jaar oud, die achter in een babystoeltje zat, bleef ongedeerd. De partner van de vrouw reed met een andere auto achter ze aan en heeft het ongeluk voor zijn ogen zien gebeuren. De moeder van het dodelijke slachtoffer is vijf dagen na het ongeval ineens overleden. Er was een medische oorzaak, maar de nabestaanden leggen een verband met het dramatische ongeluk.

De veroordeelde man is al eerder veroordeeld wegens drankmisbruik in het verkeer. De rechtbank rekende hem dat zwaar aan. Bovendien was hij die avond nog gewaarschuwd door familie dat hij beter kon gaan lopen. Twee weken geleden zei de man tegen de rechter dat hij vanwege relatieproblemen vijf of zes biertjes en een jointje op had, maar dacht dat hij nog uitstekend kon rijden. De Almeerder zei zich niets van kort voor het ongeluk te kunnen herinneren.