Dance4Life brengt ruim 4 ton op

Icoon BinnenlandsIn Arnhem vond zaterdag in het Gelredome-stadion de tweede editie van Dance4Life plaats, een evenement in het teken van de strijd tegen hiv en aids. Tienduizend scholieren, die geld hadden opgehaald voor de aidsbedstrijding, konden genieten van de muziek van vele artiesten. Tegelijkertijd werd er ook in andere deelnemende landen aandacht aan besteed.

De tienduizend jongeren in Nederland hebben samen gezorgd voor een opbrengst van meer dan 430.000 euro. Het geld zal besteed worden aan jongerenprojecten in de door hiv en aids meest getroffen gebieden.

Het evenement werd gepresenteerd door Dance4Life-ambassadeurs Giel Beelen en Miljuschka. Artiesten als DJ Tiësto, Lange Frans & Baas B, Don Diablo, Blue Man Group, De Jeugd van Tegenwoordig en The Partysquad zorgden ervoor dat het publiek goed vermaakt werd.

Er was ook een rol weggelegd voor de TMF-kijkers. Zij konden hun steun betuigen door te sms'en. Door een sms te sturen doneerden zij 1,50 euro. De opbrengst van de actie gaat geheel naar Dance4Life; hoe groot de opbrengst van de sms-actie is, wordt nog bekend gemaakt.