13-jarige mishandeld na niet afgeven spelcomputer

Icoon ShockingIn Amerika zijn ze blijkbaar nogal dol op game-apparaten. Nadat eerder een meisje door haar vader werd vermoord omdat ze een Xbox kapot had gemaakt, werd deze week een jongen mishandeld vanwege het niet willen afgeven van zijn PlayStation Portable, kortweg PSP.

Toen de dertienjarige Ezekiel Taylor eerder deze week bezig was om van school naar huis te gaan, werd hij plots door twee leerlingen bedreigd, ze wilden zijn PSP. Ezekiel weigerde dit echter. De jongens pikten dit niet en duwden Taylor op de grond, waarna hij hevig mishandeld werd met onder meer een passer en een schroevendraaier, gevolgd door een stoeptegel die een van de aanvallers op Taylors hoofd begon kapot te slaan.

Een bewoner van de plek waar het incident plaatsvond greep zijn jachtgeweer en spoedde zich naar de jongens, die hij dwong te stoppen met de aanval, waarna hij de politie en een ambulance belde. Ezekiel werd naar het ziekenhuis gereden met maar liefst zevenendertig steekwonden, een geperforeerde long en lever én een zware hersenschudding. De daders zitten nog steeds vast. De autoriteiten maakten overigens bekend dat Ezekiel, zelfs na de mishandelingen, zijn PSP niet heeft afgegeven.

Met dank aan Wouter den Brinke voor de submit.