Johan Vlemmix had ooit wapenarsenaal

Vlemmix in de jaren 80Oranjefan Johan Vlemmix blijkt in het verleden in de gevangenis te hebben gezeten wegens verboden wapenbezit. De guitige liefhebber van het Koningshuis geeft dat vandaag zelf toe in De Telegraaf.

Vlemmix werd in 1981 door een dertig man tellend arrestatieteam ingerekend. Zijn gevaarlijke illegale wapenvoorraad - die geweren omvatte, handgranaten en anti-tankwapens - was zo groot dat er op het Eindhovense politiebureau nauwelijks genoeg ruimte was het op te bergen. De wapenvoorraad was een verzameling van Vlemmix. Op zijn 14e was hij ermee begonnen en de hobby was ''een beetje uit de hand gelopen. Als ik iets doe wil ik de beste zijn. Maar deze verzameling was inderdaad niet helemaal normaal.'' In 1985 ging de tot vier maanden veroordeelde Vlemmix de cel in. Hij zat 28 dagen uit, de rest van de straf was voorwaardelijk.

RVD
Vlemmix zegt zich in De Telegraaf te hebben verbaasd dat de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) en de BVD (nu AIVD) hem nooit hebben aangesproken op zijn wapenverleden. ''Als ik bij de RVD had gewerkt, had ik mezelf nooit bij de Koningin toegelaten. Ik weet nog steeds hoe je aan zeer gevaarlijke wapens kunt komen. Ik heb voor het bezit van meerdere opslagplaatsen vol antitankwapens, karabijnen, handgranaten en ander wapentuig in de gevangenis gezeten. Ik zeg daar bij dat ik niet vuurgevaarlijk ben en het koningshuis een warm hart toe draag'', aldus Vlemmix.

De Oranjefan mocht laatst zelfs voor Koningin Beatrix zingen. In het verleden sprak hij haar geregeld aan tijdens bezoekjes die ze in het land aflegde.


De reden dat Vlemmix schoon schip maakt, is dat hij wordt gechanteerd door iemand die indertijd met hem in de gevangenis zat. Eind juli maakte hij al bekend uit de showbizz te stappen. Als verklaring gaf hij toen op teleurgesteld te zijn in de afloop van de zogenoemde Wuppie-rechtszaak.Voorpagina Telegraaf vandaag