IsraŽl komt met voorstel aan Libanon

OorlogIsraŽl is onder voorwaarden bereid tot een staakt-het-vuren. Het heeft via ItaliŽ een voorstel overgebracht naar Libanon.

IsraŽl eist voor het staken van de vijandelijkheden de vrijlating van de twee ontvoerde militairen ťn de terugtrekking van de Hezbollahstrijders achter de rivier de Litani, die 30 kilometer ten noorden van de IsraŽlisch-Libanese grens ligt.

SyriŽ
SyriŽ heeft vandaag IsraŽl in niet mis te verstane bewoordingen laten weten dat het onder geen beding een aanval moet uitvoeren op Syrisch grondgebied. De waarschuwing volgde na een IsraŽlische aanval op een Libanees dorpje dichtbij de grens met SyriŽ.

Wanneer IsraŽl SyriŽ aanvalt dan zal ''onmiddellijk en met alle mogelijke middelen'' worden gereageerd, zo zei de de Syrische minister van informatie Mohsen Bilal.

Iran waarschuwde eerder al dat SyriŽ niet moet worden aangevallen. IsraŽl staat dan ''onvoorstelbare verliezen'' te wachten, aldus het Iraanse bewind.

Haifa
Bij een raketaanval op de IsraŽlische stad Haifa zijn vandaag zes doden gevallen. De Hezbollah vuurde diverse raketten af op Haifa. Die kwamen onder meer neer op een olieopslag en bij een treinstation.

Ook de IsraŽlische steden Acco en Naharia werden getroffen door raketinslagen.

IsraŽl zelf voerde de afgelopen nacht zware bombardementsvluchten uit op Zuid-Beiroet. Daarbij werd de tv-zender van Hezbollah compleet in puin geschoten.