Jenny Goeree haalt nu uit naar Allah

We hadden al een tijd niets meer van haar vernomen maar ze is er weer: de omstreden Zwolse evangeliste Jenny Goeree Manschot. In de jaren 80 onder vuur omdat ze stelde dat de Joden de holocaust over zichzelf hadden afgeroepen door Jezus naar het kruis te verwijzen (straf van God) en in 2001 omdat ze het door de rechter verboden anti-Joden artikel op internet plaatste alsmede een haattirade tegen homo's. Iets waar FOK! indertijd ook uitgebreid over berichtte (zie bijv. hier of hier).

Na de Joden en de homo's heeft de 68-jarige Goeree nu haar pijlen gericht op moslims. Althans ze stelt op haar website JennyGoeree.com dat Allah gelijk staat aan satan, zo schrijft dagblad De Stentor vandaag. Op de door haar zelf opgeworpen vraag 'is Allah dezelfde God als de God van het Christendom' antwoordt ze: ''Néé. Er is maar één God, zijn naam is Jezus Christus. Alle andere goden zijn geen goden, het zijn boze geesten, aanhangers van satan. Satan is de antigod. Hij is de moordenaar en leugenaar. Zijn doel is de mensheid ten gronde te richten. Hij biedt de mens vele mogelijkheden die naar de hel leiden.'' Overigens zijn ook het boeddhisme en Hindoeïsme volgens haar verzinsels van satan.

Een verslaggever van De Stentor heeft Goeree nog even expliciet gevraagd of ze meent wat ze op haar site heeft geschreven. Goeree: ''O zeker, zo staat het in de Bijbel, dat mag best hardop gezegd worden.''

Moslims & Overheid
De voorzitter van het Contactorgaan Moslims & Overheid, Ayhan Tonca, noemt het gedachtengoed van de Zwolse evangeliste ''volstrekt belachelijk''. Tonca: ''Dit slaat werkelijk nergens op. Natuurlijk, er is vrijheid van meningsuiting, maar dit is wel een heel bekrompen manier om het thema te benaderen. Ongepast om te denken dat alles buiten de christelijke God gelijkstaat met de verdoemenis en hel.'' Zijn advies is ''zo weinig mogelijk aandacht aan te besteden.'' Hij verwacht dat de meeste moslims hun schouders zullen ophalen over Goerees gedachtegoed.

Inmiddels denkt Jenny Goeree erover om het artikel over Allah prominenter op de site te plaatsen, zodat het met Google gemakkelijker te vinden valt. De website van Goeree wordt overigens gehost in de Verenigde Staten. Dit vanwege de problemen in 2001 die ze had met justitie en providers, over de stukken over homo's en Joden die ze op haar website plaatste.