Werkstraf na uit de hand gelopen MSN-chat

Icoon JustitieEen MSN-chat tussen twee inwoners uit het Drentse Coevorden liep op 9 augustus vorig jaar nogal uit de hand. De virtuele wereld werd namelijk even verruild voor de openbare weg. Dit gebeurde nadat een van de twee chatters de ander na een online scheldpartij had toegevoegd: "Als je een kerel bent, dan kom je langs".

De 29-jarige D.L. uit Coevorden vond zichzelf blijkbaar inderdaad een hele kerel: hij zocht zijn virtuele opponent op. Hij deed dat uiteraard niet alleen, maar samen met zijn vriendin en (stief-)ouders. De vier togen naar het huis van de andere chatter aan de Savornin Lohmanstraat en gingen daar flink tekeer tegen laatstgenoemde. Het werd een ware opstoot, die gaandeweg meer en meer publiek trok.

Uiteindelijk vloog er een steen door het raam van de woning en werden de chatter en diens vriendin mishandeld. Ook kwamen er nog messen aan te pas, maar dit bleef gelukkig zonder ernstige gevolgen.

Hoewel de belegerde chatter zich ook niet onbetuigd had gelaten, vond de politierechter in Assen vrijdag de actie van de vier een klassiek geval van openlijk geweld. Het kwartet met losse handjes werd veroordeeld tot werkstraffen van 80 en 50 uur.