Leerling door school op A1 gedumpt

Jeaneau LuckertEen 15-jarige jongen die met zijn klas op schoolreisje dacht te gaan naar het Duitse Weimar is op de A1 richting Hengelo door zijn docenten uit de bus gezet. Aanleiding was de betaling van het schoolreisje. Vanwege een miscommunicatie over de kosten werd Jeaneau Luckert (foto) onderweg zonder pardon gedwongen uit te stappen.

"Hij werd echt in de middle-of-nowhere uit de bus gezet. Niet bij een benzinestation, niet bij een parkeerplaats. Gewoon op de vluchtstrook", vertelt zijn woedende moeder vandaag aan De Telegraaf. De leerling van het Geert Groote College uit Amsterdam moest maar zien hoe hij thuis zou komen. Een woordvoerster van het schoolbestuur heeft inmiddels erkend dat er een grove fout is gemaakt. "Dit had nooit mogen gebeuren, wat de aanleiding ook geweest moge zijn. We hebben inmiddels contact gehad met de ouders en de verantwoordelijke docenten zullen bij terugkomst uit Duitsland tekst en uitleg moeten geven", aldus Mieke van Leusden namens het Geert Groote College.

Update 12.28 uur
Volgens de school was vooraf gemeld aan de ouders van Luckert dat hun zoon niet welkom was bij het uitstapje. Hij mocht niet mee omdat er nog een rekening van 40 euro van de schoolreis van vorig jaar openstond. Ook de 140 euro van dit jaar was niet betaald. "We hebben een hele serie brieven gestuurd met het verzoek het geld alsnog over te maken, maar daar hebben we geen reactie op gehad", meldt de schoolleiding.

Bij het vertrek uit Amsterdam wist de jongen echter ongezien de bus in te komen. Toen dat ontdekt is, werd Luckert op een kleine parkeerplaats uit de bus gehaald. Hij is vervolgens via de berm van de snelweg naar het plaatsje Holten gelopen, waar hij de trein terug naar huis heeft genomen.