Rapper Proof (30) doodgeschoten

Icoon MuziekAfgelopen nacht is de Amerikaanse rapper Proof vermoord. Hij is 30 jaar geworden. De rapper verliet een club in de Amerikaanse stad Detroit toen hij in zijn hoofd werd geschoten, hij overleed aan zijn verwondingen. DeShaun Holton, zoals de rapper in het echt heet, is lid van de rapgroep D12. Volgens verschillende bronnen zou ook de rapper Bizarre, ook lid van D12, overleden zijn bij de schietpartij, maar dat is nog niet bevestigd. Er is ťťn getuige verhoord, maar er zijn nog geen arrestaties verricht.

Proof was jarenlang de MC van zijn beste vriend Eminem. In 2001 kwam D12's debuutalbum 'Devils Night' uit, het werd de best verkochte hiphop-plaat van dat jaar. Het tweede album 'D12 World' verscheen in 2004. Proof was ťťn van de belangrijkste leden van de groep. In 2002 bracht hij samen met rapper Dogmatic een album uit onder de naam 'Promatic' en in 2005 kwam zijn solo-album 'Searching for Jerry Garcia' uit, het album was echter geen succes.

Update 17:30 uur
Zojuist meldde de platenmaatschappij van D12, interscope, dat rapper Bizarre niet betrokken is bij de schietpartij, maar thuis zat. Wie de andere doodgeschoten man wel is, is nog niet duidelijk .Rapper Proof (DeShaun Holton) is 30 jaar geworden.


Met dank aan SouledKlareTaal voor de submit.