Israëlische soldaten doden meisje van 7

Icoon BuitenlandsIsraëlische soldaten hebben vrijdag een 7-jarig meisje gedood, terwijl ze op weg was naar een kliniek om hechtingen te laten verwijderen. De auto waar ze in zat, werd door soldaten die jacht maakten op gezochte Palestijnen, onder vuur genomen. De soldaten losten dertig schoten.
Het meisje kreeg een kogel door haar hoofd en overleed ter plaatse.

Volgens het leger verscheen plotseling een taxi in een gebied dat door soldaten was afgezet en schoten de soldaten op de banden van de taxi, toen deze een bevel tot stoppen negeerde. De oom van het meisje, die haar vervoerde, beweert echter dat drie mannen op de auto af kwamen rennen, die begonnen te schieten, nog voordat de oom een kans had de motor uit te schakelen.

"Ik zag ze achter het hek. Er waren meer dan dertig soldaten. De eerste kogel raakte mijn nichtje. Ze werd direct door een kogel in haar hoofd getroffen", aldus de oom, die zelf gewond raakte in zijn arm en been. Voor dat hij zich kon laten behandelen in een ziekenhuis, werd de oom naar eigen zeggen nog twee uur lang verhoord.

Honderden mensen woonden de begrafenis van het meisje bij. De vader van het meisje wilde zelf niet bij het verwijderen van de hechtingen zijn, en vroeg daarom zijn broer om mee te gaan. "Ze (de soldaten) hebben geen idee hoeveel ik van haar hou. Hoe kan ik mijn huis binnengaan en haar nooit meer zien?", aldus de vader. "Ik snap nog steeds niet waarom ze ons dit hebben aangedaan, waarom ze op ons schoten", zegt de oom. "Het was wel duidelijk dat ik alleen met een klein meisje in de auto zat." Het Israëlische leger heeft een onderzoek ingesteld.

Met dank aan Jump voor de submit.