Politie doodt man in Nijkerkerveen

Icoon PolitieIn het Gelderse plaatsje Nijkerkerveen heeft een politieagent vannacht een onbekende man doodgeschoten. De politie was rond twee uur gealarmeerd door buurtbewoners, die meldden dat er een man met een vuurwapen op straat stond. Wat de man daar deed is niet duidelijk.

Agenten die het eerst ter plaatse waren, sommeerden de man het wapen te laten vallen. Een van hen loste vervolgens een waarschuwingsschot. Aangezien de man het vuurwapen bleef vasthouden, schoot de agent daarna gericht. De politiemensen en ambulancepersoneel hebben nog geprobeerd de man te reanimeren, maar hij overleed ter plaatse. De technische recherche en de rijksrecherche hebben een onderzoek naar het voorval ingesteld.

Update 13.11 uur
De overleden man blijkt een 49-jarige man uit Nijkerkerveen te zijn. Het wapen was een neppistool, zo bleek nadat de Nijkerkervener gedood was. Waarom de man met een nepwapen op straat stond is nog niet duidelijk. Het lichaam van het slachtoffer is naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Den Haag overgebracht.

Met dank aan psy-choot, dagunner_NL, maartenh, Arjeno en Bas028 voor de submit.