Taida dreigt met rechtszaak tegen Verdonk

Taida PasicDe advocate van Taida Pasic, Annelies Hoftijzer, dreigt met een rechtszaak tegen minister Verdonk als laatstgenoemde niet ophoudt persoonlijke gegevens van het dossier van het meisje naar buiten te brengen. Gistermiddag heeft Hoftijzer dat Verdonk in briefvorm meegedeeld. "Ik stel daarin dat ik haar 24 uur de tijd geef te antwoorden", aldus de advocate.

In tegenstelling tot wat velen denken, verblijven de ouders van Taida in BosniŽ en niet in Kosovo. Omdat zij zich daar niet kan registreren, is er volgens Hoftijzer geen mogelijkheid voor haar tot onderwijs. Daarom wil Taida in Nederland examen doen, en om diezelfde reden heeft ze ook beroep aangetekend tegen de beslissing van Verdonk haar geen tijdelijk visum te verschaffen.

Kamerleden van D66 en LPF hebben naast GroenLinks, SP en PvdA ook liever dat ze examen in Nederland kan doen. Dit betekent waarschijnlijk een meerderheid in de Tweede Kamer die Taida steunt, hoewel dit in feite niets verandert aan het feit dat Verdonk er het laatste woord over blijft hebben.