Jaarlijkse griepgolf weer begonnen

Icoon GezondheidSinds deze week heeft Nederland weer te maken gekregen met de jaarlijkse griepgolf. Het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg Nivel meldde dit vanmiddag. Op elke 100.000 Nederlanders bezochten zo'n 136 mensen de afgelopen week hun huisarts in verband met griepachtige klachten.

De virusziekte die wordt veroorzaakt door een variant van het influenzavirus gaat vaak gepaard met besmetting van de ademhalingsorganen en uit zich onder meer door zware verkoudheid en koorts. Met name kinderen in de leeftijd tot 14 jaar worden in dezer dagen getroffen door de griep.

Ook dit jaar is weer DeGroteGriepMeting van start gegaan. Sinds 2003 wordt jaarlijks deze internetmeting gehouden om een beter beeld te krijgen van de ontwikkeling en verspreiding van griep in Nederland en een aantal andere landen. Belangstellenden kunnen zich als "griepmeter" inschrijven op de website. Vervolgens kunnen ze wekelijks een kort vragenlijstje invullen waaruit het systeem vervolgens kan concluderen of de persoon griep heeft of niet.