'Cartoon' was foto wedstrijd varkens imiteren

ArchEnemy had ons via de nieuws-submit te melden:

Eén van de drie cartoons die aan een dossier met de oorspronkelijke cartoons uit de krant Jyllands-Posten werd toegevoegd had weinig te maken met Mohammed. De 'spotprent' blijkt een bewerkte foto van een Fransman die deelnam aan een wedstrijd varkens imiteren. Dat schrijft het weblog NeanderNews.

De persoon op de foto zou ene Jacques Barrot zijn, en zijn foto haalde in augustus 2005 de internationale media. De bewerkte zwart-wit afdruk kwam vervolgens in het dossier waarmee de Deense moslimvoorman Laban in het Midden-Oosten de boer op ging en wilde aantonen dat moslims in Denemarken ernstig werden gediscrimineerd. Er stond onder andere in beschreven hoe Denemarken de bouw van moskeeën verbiedt en gebed onmogelijk maakt.

Volgens woordvoerder Akkari is de herkomst van de drie toegevoegde 'cartoons' onduidelijk, en werden deze anoniem gezonden naar Deense moslims. Akkari weigerde om de identiteit van de betreffende moslims aan het Deense dagblad Ekstrabladet te onthullen. Behalve 'Mohammed met een varkenssnuit' was aan het dossier een spotprent over de 'pedofiel' Mohammed toegevoegd, en een vage afbeelding waarop te zien is hoe een hond een knielende persoon bereed ('Daarom bidden moslims').

'Mohammed' met varkenssnuit
Jacques Barrot met varkenssnuit