Afperser van Talpa voor twee jaar cel in

Crusty2004 had ons via de nieuws-submit te melden:

Rocky TuanakottaOplichter en afperser Rocky Tuanakotta (foto) is door een rechtbank tot twee jaar celstraf veroordeeld. Twee weken geleden werd er nog drie jaar cel tegen hem geŽist. Tuanakotta zou mediamagnaat John de Mol en zijn bedrijf Talpa hebben afgeperst en bedreigd. Ook zou hij verscheidene valse bommeldingen hebben gedaan.

De 36-jarige Tuanakotta dreigde ervoor te zorgen dat De Mols bedrijf Talpa Capital en het telecombedrijf Versatel zeer negatief in het nieuws zouden komen, waardoor het aandeel Versatel een vrije val zou maken. Ook dreigde hij met een aanslag op De Mol. De Molukker kwam eerder in het nieuws toen hij bestuurders van voetbalclub Vitesse wist te overtuigen dat de Amerikaanse winkelketen Wal-Mart zo'n 50 miljoen euro in de club wilde steken, een verhaal dat hij volledig uit zijn duim gezogen had. Ook verkocht hij Emile Ratelband een niet-bestaande videoband waarop het bewijs zou staan dat minister Gerrit Zalm meer wist over de moord op Pim Fortuyn.

Volgens officier van justitie L. Vellema heeft Tuanakotta een 'volstrekt onvermogen om in te zien wat hij een ander aandoet'. Wat zijn drijfveer is blijft onduidelijk, maar de rechtbank vermoedt dat hij een drang om zich groots te manifesteren. Tuanakotta gaf in de rechtszaak te kennen na zijn straf naar de Derde Wereld te willen vertrekken om vrijwilligerswerk te gaan doen. Hij wil voor langere tijd Nederland verlaten. "Voor ik groter dan groot uitpak."