Doden door explosies in New Delhi

Necromancer had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij een reeks zware explosies in de Indiase hoofdstad New Delhi zijn zeker dertien mensen om het leven gekomen. Meer dan twintig mensen raakten gewond. De explosies deden zich zaterdagmiddag voor op vijf drukbezochte markten. De politie deed geen mededelingen over de oorzaak van de ontploffingen.

Bij de groentemarkt in de wijk Paharganj in het centrum van de stad, vielen zeker tien doden en twintig gewonden. Ook op markten in Sarojini Nagar, Okhla, Gole en Govindpuri deden zich explosies voor. Er ontstond grote paniek in de drukke straten. Veel mensen deden inkopen voor het Hindostaanse lichtjesfeest Divali dat dinsdag begint.

Update 18.29 uur
Inmiddels is het dodental als gevolg van de explosies opgelopen tot vijftig. Meer dan zeventig mensen raakten gewond, waaronder een aantal buitenlanders. Dat meldt het Indiase persbureau Press Trust of India.

Politiecommandant K.K. Paul heeft tegenover het persbureau verklaard dat het explosief dat op de markt Paharganj afging, verborgen zat in een motorfiets of een riksja. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken is de reeks ontploffingen 'zeker geen ongeval'. Op last van de autoriteiten zijn alle markten in New Delhi onmiddellijk gesloten. De bevolking kreeg het advies om binnen te blijven.