Duikers zoeken naar kaas in Canadese baai
Luc Boivin, de kaasfabrikant, kwam op het idee door een toevallige vondst van een visser. De visser had op de bodem van een meer een stuk Boivin-kaas gevonden. Hoewel niemand wist hoe lang de kaas daar had gelegen, probeerde Boivin toch een stukje. Het bleek één van de lekkerste kazen te zijn die hij ooit had gegeten.
Omdat de hoge druk onder water volgens Boivin het rijpingsproces kan versnellen en de grote diepte de kaas koel houdt, zag hij direct een revolutionaire manier van kaas maken voor zich. Als test werd 800 kilo aan cheddar in de baai gegooid, die na een jaar opgevist zou worden. Helaas voor Boivin bleek de kaas niet meer op de goede plaats te liggen, waardoor er nog geen enkel stuk teruggevonden is.
De voedselinspectie in Canada let er overigens streng op dat de kaas, mocht die gevonden worden, niet in de winkels belandt. Kaas mag namelijk alleen rijpen op een wettelijk goedgekeurde plaats, zodat de kwaliteit gegarandeerd kan worden.