13-jarige pleegt zelfmoord om in cyberspace te komen

Icoon Games nieuwsXiao Yi van 13 jaar oud uit Tianjin in China sprong gisteren van de 24e verdieping van een gebouw om op deze manier zelfmoord te plegen. In vier achtergelaten brieven deed hij zich voor als een karakter uit een computergame die hij vaak speelde. In deze brieven vertelde hij dat hij op deze manier drie vrienden uit het spel in het paradijs zou ontmoeten. In geen van de vier brieven vermeldde hij echter zijn ouders.

Volgens zijn ouders was Yi zwaar verslaafd aan gamen en gedroeg hij zich als een drugsverslaafde. De vorige keer dat ze hem in een cybercafÚ vonden had hij al twee dagen niets gegeten. Zijn vader verklaarde dat Yi een goede student was en op elk examen hoge punten scoorde, totdat hij begon met gamen. In Peking maakt men zich grote zorgen over het fenomeen Internet Addiction Disorder (IAD). Volgens een onderzoek onder 600 studenten in Bejing blijkt dat 88% van de studenten wel eens een computerspel speelt. Ongeveer 23% van deze studenten speelt drie tot zes uur per dag computerspellen en 8% heeft wel eens meer dan 20 uur achter elkaar een computerspel gespeeld.

Volgens Liu Min, woordvoerder van de China Software Industry Association, staan de studenten onder grote druk en zullen ze daarom sneller een computerspel gaan spelen om te relaxen. In de virtuele wereld kunnen de studenten meer zelfvertrouwen krijgen en zullen ze ook sneller tevreden met zichzelf zijn. Ongeveer 80% van de spellen in China komen uit het buitenland en de helft hiervan bevat veel geweld wat van slechte invloed is op de jongeren aldus de Chinese regering. China heeft maatregelen getroffen om te zorgen dat er minder gewelddadige games uit het buitenland naar China komen. Een speciale commissie opgezet door het ministerie van cultuur beoordeelt de games die uit het buitenland komen.

-
Voor meer gamesnieuws kijk je natuurlijk op FOK!Games.