Voetbal: Uitslag finale Champions League

Icoon Sport nieuws Liverpool heeft voor de vijfde keer in de historie de Europa Cup 1 gewonnen. Na een 3-0 ruststand voor Milan leek het er allerminst op dat de Engelsen gingen winnen. Uiteindelijk redden ze het na penalties.

Al na 53 seconden was het aanvoerder Maldini die de 1-0 binnen schoot voor de Italianen. Na 22 minuten moet Liverpool Kewell al wisselen wegens een blessure. Tien minuten daarna is het Crespo die na een mooie voorzet van Shevchenko de 2-0 maakt. Daaraan voorafgaand leek het dat Liverpool een penalty had moeten krijgen, maar de Spaanse scheidsrechter Gonzalez wilde er niet aan. Vijf minuten voor rust lijkt het definitief over wanneer Crespo zijn tweede maakt na weer een mooie voorbereiding van KakŠ. Met 3-0 gaan beide ploegen ook de rust in.

De tweede helft in het AtatŁrk stadion begint Liverpool met een groot offensief. Dit leidt na een paar minuten via een kopbal van aanvoerder en uitblinker Gerrard tot de 3-1. Liverpool ruikt weer een kansje en maakt nog geen twee minuten later via een mooi schot vanaf 20 meter van Smicer de 3-2. Na nog geen kwartier in het tweede bedrijf veroorzaakt Gattuso een penalty. Deze wordt genomen door Xabi Alonso, in eerste instantie kan Dida nog keren, maar de Spanjaard kan in tweede instanties wel de gelijkmaker inschieten.

Na de 3-3 stopt de druk van Liverpool op het Milanese doel. Milan kreeg nog een aantal kansen, waaronder ťťn van Crespo, die niet goed aflegde. Tien minuten voor tijd komen er drie verse krachten in, ťťn voor Liverpool en twee voor Milan. Seedorf is ťťn van de spelers die eraf moet. Tomasson is ťťn van de invallers. Dit mocht niet baten, de verlenging was noodzakelijk.

Na tien minuten in de eerste verlenging heeft Milan een kans via Shevchenko. De OekraÔner is ook degene die 5 minuten voor het einde van de verlenging een grote kans krijgt. Dudek stond, met enig geluk, tot twee keer toe in de weg. Penalties moesten de beslissing gaan brengen over de Champions League finale van het seizoen 2004/2005.

Serginho was de eerste die penaltynemer namens Milan. Dudek bewoog veel op de lijn, dit zorgde ervoor dat de Brazilaan over schoot. Hamann scoorde wel voor Liverpool: 1-0. De volgende penalty van Milan, genomen door Pirlo, werd gestopt door Dudek. Liverpool nam een 2-0 voorsprong dankzij invaller Cissť en het leek voorbij voor Milan. Even leek er weer hoop te zijn voor de Italianen toen Tomasson wel scoorde en Dida de penalty van Riise tegenhield: 2-1. KakŠ en Smicer scoorden allebei de vierde penalty in de serie: 3-2. Shevchenko moest scoren om Milan nog in de race te houden, maar Dudek verwierf een heldenstatus door deze slecht ingeschoten penalty te stoppen.

Het was de man van de wedstrijd en de aanvoerder van Liverpool, Steven Gerrard, die de beker in ontvangst mocht nemen. De Italianen dropen verslagen af.

Check voor veel meer voetbalnieuws onze voetbalmanager en voor al het andere sportnieuws FOK! sport!