Vrouw overlijdt na bezoek exorcist

Icoon opmerkelijk nieuws In BelgiŽ is een 22-jarige Marokkaanse vrouw overleden, nadat ze bij de 59-jarige duivelsuitdrijver Abdeslam B. werd gedwongen om tien liter water te drinken. Door het water te drinken zou al het kwade worden verdreven dat haar al twee jaar verhinderde een normaal huwelijksleven te hebben.

Het huwelijk van de vrouw dreigde na twee jaar op de klippen te lopen. Daarom besloten de ouders van de bruidegom over te gaan tot actie. Ze kwamen zodoende in contact met de exorcist. Hij stond er om bekend wonderen te kunnen verrichten.

De vrouw, haar echtgenoot en diens vader bezochten de duivelsuitdrijver regelmatig. B. schreef daarbij een 'Romeinse therapie' voor. Dit kwam neer op het drinken van veel water en het uitbraken ervan door een vinger in de keel te steken. De rituelen gingen gepaard met het luid voorlezen van verzen uit de koran

Afgelopen weekeinde ging het fout. Het ritueel werd omstreeks zeven uur gestart. Opnieuw luidde de opdracht om liters water in te nemen, gevolgd door geregeld braken. Alles leek goed te verlopen, tot op het ogenblik dat de Marokkaanse rond elf uur buiten bewustzijn raakte. Uiteindelijk overleed ze, doordat de exorcist weigerde een ambulance te laten komen. B. was er stellig van overtuigd dat hij haar weer bij bewustzijn kon brengen.

Vervolgens is de politie erbij gehaald. De exorcist is aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij riskeert nu een celstraf van vijftien tot twintig jaar.