'Mogelijk ramp in Athene op 19 augustus'

Op 19 augustus gaat er mogelijk een ramp of grote gebeurtenis in Griekenland plaatsvinden, zo zeggen doemprofeten die naar kwatrijnen van Nostradamus refereren.

Eeuw X, kwatrijn 74 van Nostradamus zegt: "In het jaar van het grote zevende nummer zal het verschijnen tijdens de spelen van de Hecatomb, niet lang van het grote millennium".

"Hecatomb" is volgens studenten afgeleid van een klassiek Grieks woord wat voor "honderd meter" staat, en denken dat er naar de Olympische spelen tussen 1996 en 2008 gerefereerd wordt. De spelen in Athene dit jaar vallen daar tussenin, zo schrijft News24.

De Olympische spelen kan een doelwit voor terroristen zijn, en de gehele Mediterraanse vloot is in opperste paraatheid de Olympische Spelen te beschermen tegen terroristische aanslagen, aldus News24.

De Russische krant Pravda schrijft dat de Amerikaanse onderzoeker R.W. Welch na analyse van 18 kwatrijnen van Nostradamus concludeert dat er mogelijk een meteoriet in Griekenland neer zal storten. Volgens Welch zal dit gebeuren op 19 augustus 2004.

UFO Plaza voegt er nog aan toe dat vers IX-83 luidt: "De twintigste zon van Taurus zal de aarde doen beven. Het zal het grote volle theater vernietigen: Zodat de lucht en hemel verduisterd wordt, en het land, en zelfs de ongelovigen God en de heiligen zullen aanroepen".

Wat er precies voor bijzonders gaat gebeuren, is volgens hen niet te zeggen. Mogelijk verschijnt er iets anders opmerkelijks boven Athene.

De kwatrijnen van Nostradamus kunnen op velerlei wijze geďnterpreteerd worden, en van zo'n 40% kan gezegd worden dat ze naar een gebeurtenis gerefereerd hebben. Behalve Welch hebben anderen geen datum genoemd.