[update] Man valt uit tweede ring in ArenA

WowThur, Soushkin en delinkengids hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Bij het concert van Metallica in de Amsterdam ArenA is gisteravond een man uit de tweede ring gevallen. De man ging volgens ooggetuigen hangen en zwieren aan afschermdoeken in de tweede ring. Hij viel vervolgens tien meter naar beneden en kwam in de eerste ring terecht. Hij is gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Waarom de man viel, is vooralsnog niet bekend. Ook over zijn toestand is niets bekend. Het is niet de eerste keer dat een man valt in de ArenA. Bij de voetbalwedstrijd Ajax-Feyenoord viel eind vorig jaar een supporter uit de eerste ring in de gracht naast het veld.

Enkele users van FOK! waren ook aanwezig. In het muziektopic over het concert schrijft Outrageousphoto: "Ik zag van afstand een hoop security en EHBO ernaartoe rennen en doeken werden omhoog gehouden zodat omstanders niks konden zien. Hoorde van security dat hij zwaar gewond naar ziekenhuis was gebracht, maar verder wisten ze ook niks. Dit was rechts van het podium waar de doeken ophielden en de zitplaatsen begonnen."

Ook Izandman was erbij. "Ik heb die jongen niet zien vallen, maar een vriendin van mij wel en die stootte mij direct aan. Ik heb verder alles gezien vanaf het moment dat hij tussen de stoeltjes lag. Hij zwaaide in het begin nog met z'n armen. Toen kwam er al vrij snel drie man security vanaf het podium naar hem toegerend. Ook die vak-wachters kwamen erbij. Na zo'n vier minuten ook een stel doktoren.

Ik neem aan dat het allemaal vrij ernstig was, want op een gegeven moment hielden ze een stuk van dat zwarte doek voor het schouwspel, zodat ik niets meer kon zien. Ik heb daarna de brancard weg zien gaan en hij was helemaal ingepakt (met kraag enz."