Euro 2004: Uitslag Italië - Zweden

Icon EK 2004 PortugalNadat eerder vanavond Bulgarije en Denemarken het in Groep C al tegen elkaar opnamen, was het vanavond de beurt aan Italië en Zweden. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

De eerste helft was vrij aardig om naar te kijken. In het begin gingen beide ploegen gelijk op, maar de laatste twintig minuten van de eerste helft controleerde Italië het spel. In de 37e minuut werd dit beloond met een goal van Cassano. Hij kopte raak uit de voorzet van Panucci.

De tweede helft controleerde Italië de wedstrijd opnieuw. Het vergat echter de 2-0 te maken en daarmee de wedstrijd op slot te gooien. In het laatste kwartier wist Zweden aan te zetten en Italië daardoor nog een aantal angstige minuten te bezorgen. De angst bleek gegrond, want Ibrahimovic wist in de 83e minuut met een mooie voetbeweging in de kluts de 1-1 te maken.