Miss Universe 2004 gekozen

De Australische Jennifer Hawkins is gisteren in Ecuador gekroond tot de nieuwe Miss Universe. Helaas voor Nederland zat onze deelneemster Lindsay Grace Pronk niet bij de vijftien finalisten.

Hawkins, een 20-jarige danschoreografe en model, won het evenement vóór de Amerikaanse Shandi Finnessy en de Puertoricaanse Alba Reyes.

In totaal hadden dit jaar kandidaten uit tachtig landen zich opgegeven voor het jaarlijkse evenement, dat in 105 landen op TV wordt uitgezonden. Afgelopen donderdag al waren in een geheime stemming de vijftien schoonheden gekozen die mee zouden doen aan de finaleronde.

De winnares gaat niet alleen met de eer naar huis, maar ook met een aanzienlijke prijzenpot. Naast de witgouden kroon, een kostbaar horloge en een met parels ingelegde tiara ontvangt de winnares een geldbedrag van 27.500 dollar ineens en het gedurende het jaar van haar titel nog eens 5000 dollar per maand. Dit geld kan ze overigens niet vrij besteden; met dit geld zal zij een appartement in New York, een studie Film- en Televisiewetenschappen en natuurlijk ook de nodige kleding en cosmetica moeten bekostigen.

Kort voor het begin van de finale was er nog een rel rond de jury, toen bleek dat één van de juryleden, Kwame Jackson, moest worden gediskwalificeerd, omdat zij het hotel van de kandidates ten tijde van hun aanwezigheid had bezocht. De jury bestond dit jaar overigens uit onder meer actrice Bo Derek, zangeres Paula Abdul en acteur Emilio Estefan. Ook zijn vrouw Gloria Estefan verleende medewerking aan de show.

Miss Universe 2004 Jennifer Hawkins
De kersvers gekroonde Miss Universe