Hennepveegactie in Brabant

SqueaK en Deeps hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Dinsdagmorgen heeft de politie in Helmond, in samenwerking met de sociale recherche, invallen gedaan in 27 woningen in de wijk het Haagje, onder meer aan de Haagstraat. Daarbij zijn 17 hennepkwekerijen aangetroffen, waarvan er 14 in werking waren; drie hadden net geoogst. Er werd tevens een drogerij ontmanteld. Een team van Omroep Brabant dat tv-opnamen wilde maken werd bedreigd.

In een aantal woningen waar een kwekerij is aangetroffen, was de stroom illegaal afgetapt. De politie heeft dat doorgegeven aan het nutsbedrijf. De controles hielden verband met een grootschalig onderzoek naar steunfraude.

In een huis in Maarheeze, bij Eindhoven, werden 's middags negen mensen aangehouden bij het verwerken van een hennepoogst. In de woning werden 700 planten gevonden. De negen verdachten waren bezig met het knippen van vers geoogste wietplanten. De 29-jarige bewoonster van de woning en vier vrouwen en vier mannen van Bulgaarse afkomst werden gearresteerd.

Verder werden er in het plaatsje Wintelre in een huurwoning, bij een 63-jarige man op zolder, 600 bloeiende hennepplanten aangetroffen. De inval in die woning stond in verband met een groot fraude-onderzoek waaraan tachtig politiemensen meededen. De politie wilde niet zeggen waarnaar men precies op zoek was. Wel werden bij een autobedrijf van een 44-jarige verdachte aan de Urkhovenseweg in Eindhoven dertien dure auto's in beslaggenomen. Bij drie daarvan was met het chassisnummer gerommeld. In totaal werd er in dit onderzoek op tien adressen huiszoeking gedaan.

In twee schuurtjes in Someren werden eveneens hennepkwekerijen aangetroffen. De politie heeft de 42-jarige eigenaar verhoord. De 1527 planten en benodigde materialen zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.