Huldiging Ajax van de baan

Loco-burgemeester Van der Horst van Amsterdam heeft gezegd dat er zondag geen huldiging komt op het Leidseplein als Ajax kampioen van Nederland wordt. Aanleiding daartoe is de molestatie van Feyenoord-spelers gepleegd door jeugdige aanhangers van Ajax, gisteren na de wedstrijd Jong Ajax - Jong Feyenoord.

Van der Horst: ''Het is een schande dat dit is gebeurd. Het is nu volstrekt ongepast om op kosten van de gemeente feest te gaan vieren op het Leidseplein. Als je rotzooi trapt, dan word je bestraft. Dat gebeurt nu dus", zei de loco-burgemeester over het niet doorgaan van een eventuele huldiging zondag.

Ajax kan zondag kampioen worden wanneer het wint van RBC en PSV van NEC verliest. Als PSV gelijkspeelt of wint, kan Ajax kampioen worden op 25 april of 2 mei.

Wat Van der Horst betreft is het besluit om niet te gaan huldigen definitief. In een persbericht houdt de gemeente de mogelijkheid echter open voor een huldiging op 25 april.

Reacties op de molestaties
Willem Veenman, oud-voorzitter van de supportersvereniging van Feyenoord, vreest voor een agressieve reactie van Rotterdamse fans. ''Daar kun je op wachten. Ik weet zeker dat er iets gaat gebeuren, hoe triest dat ook is.'' Op het internet wemelt het intussen al van de bedreigingen richting prominente Ajacieden. ''De veldslag bij Ajax is in Rotterdam als een bom ingeslagen. Ik ken die jongens van Feyenoord goed genoeg dat ze dit niet tolereren.''

Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik beticht Ajax en de KNVB van grove nalatigheid bij de organisatie van het duel. Hij eist opheldering waarom er geen extra veiligheidsmaatregelen waren getroffen in de wetenschap dat dezelfde wedstrijd twee jaar geleden ook uit de hand liep.

De supportersvereniging van Ajax heeft in een verklaring spijt betuigd aan de spelers van Feyenoord. "Wij wensen hen een spoedig herstel toe." Over de molestaties zegt de vereniging: ''Wij spreken onze afkeur en afgrijzen uit over dit gedrag. Deze excessen kunnen wij niet aanvaarden. Degenen die dit gedaan hebben mogen de naam supporter niet dragen.''

De politie van Amsterdam is ondertussen op zoek naar beelden van de onlusten. Men hoopt met beeldmateriaal de relschoppers op te kunnen sporen, verklaarde een woordvoerder vanochtend. Gisteren werd er niemand aangehouden.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

-
Feyenoord en Ajax aanhangers die hier in reacties een potje willen lopen schelden op elkaar kunnen wegblijven ! Reacties worden gewist.