Mailbox gemeente gesloten na 17 uur

Een onbekende FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

In de gemeente Noordoostpolder moeten burgers goed op de klok kijken als ze via internet contact willen met de ambtenaren van hun gemeente. Omdat de beveiliging van het netwerk te wensen overlaat heeft het systeembeheer besloten de emailboxen enkel tijdens kantooruren open te zetten.

Om het probleem op te lossen heeft de gemeente 22.000 euro uitgetrokken. Met het geld gaat de gemeente haar computersysteem beter beveiligen tegen e-mailvirussen. Tot de gehele operatie is voltooid moeten mensen hun e-mail overdag sturen.

"Dat is een slechte performance en we beseffen dat het eigenlijk niet kan", zegt burgemeester Willem Ridder van Rappard.

"Het is belachelijk", zegt CDA-fractieleider Piebe Reijenga. Vier mailtjes met gevaarlijke virussen wisten zelfs door te dringen tot de persoonlijke postbus van de burgemeester. De systeembeheerder was bijzonder blij dat de burgermeester alert genoeg was de post niet te openen. "Dit moet toch niet mogelijk zijn, dat mail met virussen tot de burgemeester doordringt", zegt Andries van Daalen (VVD).

Wat er precies gebeurt met e-mail die buiten de kantoortijden worden gestuurd, is nog niet bekend.