Aanklachten tegen R. Kelly ingetrokken

ESL had ons via de nieuws-submit te melden:

In de zaak tegen de bekende zanger R. Kelly in Florida zijn alle aanklachten wegens bezit van kinderporno ingetrokken, dat besluit nam Justitie van de Amerikaanse staat woensdag. Het besluit was een direct gevolg van een rechterlijke uitspraak waarin werd gesteld dat het bewijsmateriaal op onrechtmatige wijze verkregen was.


R. Kelly

In juni 2002 deed de politie een inval in een woning van R. Kelly, waarna hij werd aangeklaagd. In januari van dit jaar werd hij, na een groot onderzoek, in Miami opnieuw aangehouden.

Het bewijsmateriaal bestond vooral uit foto's en andere afbeeldingen die in het huis van de artiest waren gevonden. Op enkele foto's zou R. Kelly te zien zijn terwijl hij seks heeft met minderjarige kinderen. Volgens de rechter was de huiszoeking echter niet rechtmatig omdat de politie daarvoor te weinig aanleiding had. R. Kelly zelf heeft altijd gezegd onschuldig te zijn.

Tegen de zanger loopt nog een zaak in de staat Illinois, hier draait het om video-opnamen waarop R. Kelly te zien zou zijn tijdens seksuele handelingen met een meisje van veertien.