Jamai bekogeld met eieren in Drachten

LoganX, Kenner en zweepje hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het bezoek dat Idol Jamai gisteravond aan Drachten bracht, heeft geleid tot chaotische taferelen. In het gewoel dreigden enkele kinderen platgedrukt te worden en een aantal jongeren gooide eieren naar de zanger. Jamai werd niet geraakt; hij hield zich schuil achter de ruit van de winkel Specsavers.

Jamai bracht de Specsavers-vestiging aan de Noorderbuurt gisteren een bezoek om twintig kinderen te ontmoeten die een wedstrijd hadden gewonnen. Na de ontmoeting zouden ook fans van buiten de winkel in kleine groepjes naar binnen mogen. Steeds meer mensen verzamelden zich voor de winkel om de Idol te ontmoeten en er werd flink geduwd en getrokken. De politie moest ter plaatse komen om de menigte te bedaren.

"Door alle commotie dreigden een paar kinderen tegen de winkelpui gedrukt te worden," legt politiewoordvoerder Peter Boomsma uit. Politieagenten konden de winkel via de achteringang bereiken en besloten na overleg met Jamai's manager, zijn bodyguards en de Idol zelf om het programma voort te zetten in het magazijn van de winkel.

De manager vertelde aan het publiek dat buiten stond dat ze de Idol niet meer te zien zouden krijgen. Toch ging de groep niet weg. Uiteindelijk moest de steeg tussen de Noorderbuurt en de Oudeweg afgezet worden toen Jamai om negen uur de winkel wilde verlaten. Hij heeft Drachten onder politiebegeleiding verlaten. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen. De identiteit van de eiergooiers is nog onbekend.

Gert Schonewille van Specsavers vertelt: "Dit hebben wij, en ook Jamai, nog nooit meegemaakt. Hij was ook echt aangeslagen, vond het verschrikkelijk voor alle fans die niet binnen konden komen." Jamai was eerder die dag al bij opticiens in Groningen en Emmen geweest. Daar was wel alles ordelijk verlopen. De Idol heeft wel ooit een optreden in Emmeloord af moeten blazen omdat hij met bier en tomaten bekogeld werd.