''2004 wordt een rampjaar''

Het eind van het jaar nadert, en dan komen ook de zieners weer te voorschijn die menen te weten wat er volgend jaar allemaal staat te gebeuren.

In de Telegraaf komt paragnost Jan C. van der Heide uit Oegstgeest aan het woord. Volgens hem zullen in 2004 multinationals vertrekken uit Nederland, het kabinet-Balkenende gaat vallen, de longziekte SARS teistert de wereld en bij ons Koninklijk Huis zorgt Mabel Wisse Smit wederom voor opschudding. Van der Heide's algemene verwachting voor komend jaar: ''Ik verwacht dat 2004 een enorm rampzalig en onrustig jaar wordt''.

Van der Heide, ook bekend onder de naam 'de Nederlandse Nostradamus', zou in het verleden al heel wat voorspellingen hebben gedaan die uitkwamen. Maar als zijn verwachtingen voor 2004 uitkomen, staat de mensheid nog heel wat te wachten. ''Het allereerste beeld dat voor mijn geestesoog opdoemt, is een wijdverbreide armoede. Gezinnen die massaal hun rekeningen niet meer kunnen betalen! Ja, zelfs geen geld meer hebben om eten te kopen. Er gaan stemmen op om gaarkeukens in het leven te roepen, om noodlijdende burgers een fatsoenlijke maaltijd voor te zetten''.

Helderziende Roos Zorge uit Terneuzen ziet dat Osama bin Laden wordt opgepakt. En de ziekte SARS zal ook voor heel wat beroering gaan zorgen, meent zij te zien. ''Het virus zal veel slachtoffers maken. De westerse wereld komt er dit keer niet zo gemakkelijk van af...''. Zorge voorziet ook een slecht 2004. De paragnoste zegt: ''Het is allemaal zo negatief. Ik word er soms verdrietig van. Het ziet ernaar uit dat komend jaar gewoon een ellendig jaar wordt. Ik verwacht een toename van het aantal aanslagen, onder meer gepleegd door leden van het terreurnetwerk Al-Qaeda''.

Zorge ziet maar ťťn lichtpuntje voor 2004: ''Nederland gaat het goed doen op de Olympische Spelen! ''.