"Graancirkel ontstond op onbekende wijze"

Uit een onderzoek van vijf maanden blijkt dat de graancirkelformatie die in juni in Solano, Canada verscheen, niet het werk geweest kon zijn van vier tieners die beweerd hebben dat zij die gemaakt hebben bij wijze van grap. Dit hebben wetenschappers van Psi Applications in een persconferentie in Fairfield woensdag bekend gemaakt.

"We hebben geconcludeerd dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat de vier tienerjongens de gigantische graancirkelformatie die op 18 juni in het veld van Larry Belestra verscheen gemaakt hebben. Wetenschappelijke gegevens die we bij het onderzoek gevonden hebben wijst op een andere, anomale of onbekende bron", zegt directeur Steve Moreno.

"De fysieke veranderingen in het gewas kan niet gedupliceerd worden. Het lijkt erop dat het fenomeen veroorzaakt is door plasma-energie". "De jongens zeiden dat ze de cirkels met planken en een touw gemaakt hebben bij maanlicht. Het was echter nieuwe maan op de nacht dat zij zeiden de cirkels gemaakt te hebben, dus er was geen maanlicht."

Het onderzoek toonde significantie verschillen in de groeinodes van graan die binnen de graancirkels genomen werden, en van graan die buiten de graancirkels genomen werden. "Enkel met microgolven (magnetronstraling) konden we dezelfde effecten creeŽren die we aantroffen in de graanstengels van binnen de cirkels".

Op 27 juni werd er een heldere bal boven het veld waargenomen. "Zulke plasmaballen zijn eerder gerapporteerd bij graancirkels", aldus de onderzoekers.