Vermoorde man Alkmaar geen verdachte

De 30-jarige inwoner uit Heerhugowaard die dinsdagavond in Alkmaar op de Laat werd doodgeschoten, is niet de man die verdacht werd van de moord op portier Mark Kerssens. Dat heeft de politie laten weten nadat er veel vragen binnenkwamen over de identiteit van de gedode man. Vorige week werd in Alkmaar de 30-jarige R.C uit Heerhugowaard vrijgelaten in de zaak Kerssens; het OM kon niet voldoende bewijs tegen de man vinden.

De 30-jarige Heerhugowaarder die dinsdagavond werd gedood, kreeg ťťn kogel in zijn hoofd. De man had net coffeeshop Anytime verlaten om buiten te bellen, toen hij neergeschoten werd. De identiteit van het slachtoffer wil de politie niet melden. In Alkmaar circuleert wel de naam Sheldon; dat zou de voornaam zijn van de gedode man.

De laatste jaren is Alkmaar regelmatig toneel van dodelijke schietpartijen op straat. Zo werden de Alkmaarder Coen de Nijs, portier Mark Kerssens en NS-medewerker Fabian Brands allen midden op straat doodgeschoten. Geen van die misdaden is tot nu toe opgelost.