Gelijksoortige UFO's boven Nederland gezien

Boven Nederland zijn de afgelopen weken gelijksoortige UFO's waargenomen. Dit meldt de site UFO Plaza. Een 37-jarige ondernemer uit het Overijsselse Diepenveen nam op vrijdagavond 22:00 een vreemd object waar. Vanuit zijn oprijlaan, liggend aan de afgelegen Wetermansweg, zag hij op een hoogte van zo'n 900m een rond helder wit licht met hoge snelheid door de lucht bewegen.

Het was helder weer, koud, geen regen of andere neerslag. Hij zag het object toen hij op de oprijlaan stond, liggend aan de Wetermansweg waarlangs diverse hoge Eiken staan. De woning van de man is omringd door weilanden en akkers. De gemeente Deventer bevindt zich aan Z-O zijde van zijn woning, en de waarneming werd gezien in noordelijke richting, waar het heel donker is, dus bijna geen kunstverlichting of andere lichtbronnen aanwezig.

"Ik liep om ongeveer 22:00 naar buiten om mijn auto af te sluiten, en keek toevallig naar boven. Ik zag een zeer grote heldere 'ster' die na 1 seconde snel (binnen 2-4 seconden) leek te verdwijnen in de verte bijna recht boven mij. Ik dacht in eerste instantie dat er een wolk voor een grote ster langsdreef, maar zag dat het geheel onbewolkt was. Hierna verwonderde ik mij eigenlijk pas, dat het wel een erg grote ster moet zijn geweest. Vanuit het Oosten kwam een lijnvliegtuig op zeer grote hoogte aanvliegen; deze was echter zeer ver van het waarnemingspunt verwijderd. Ik heb geen geluid gehoord, dat het object gemaakt zou kunnen hebben; het is hier zeer stil 's avonds, dus ik zou het gehoord hebben als er geluid zou zijn geweest. Ik heb er verder geen aandacht aan besteed, maar zag de waarneming van de persoon uit Driebergen op een site die enige gelijkenis vertoond 'naar mijn mening' met met mijn waarneming.", aldus de Diepenvener.

Op 30 september nam een 26-jarige Groninger en zijn vriendin een soortgelijk iets waar. Het was een heldere avond en er waren redelijk veel sterren aan de onbewolkte hemel waar te nemen. Na een bezoek aan een pizzeria in de Oosterpoortwijk liep het stel terug naar huis, toen een van hen plotseling iets vreemds waarnam. "Die avond was ik bij mijn vriendin, en we gingen rond 20:00 naar de pizzeria. Daarna, om 21:00 liepen we naar buiten, richting haar huis langs de Meeuwerderweg. Ik kijk soms naar de lucht, of ik iets vreemds zie. Nu keek ik ook, en ik zag een zeer fel licht, ca. 3x feller dan een ster bewegen. Ik zei: "Yo, moet je dat zien!" tegen mijn vriendin.", aldus de Groninger.

"We bleven staan, en het lichtpunt bewoog in een rechte lijn, tot het na ongeveer 15 sec. op leeg te stijgen de ruimte in; het licht werd kleiner tot het verdwenen was. Direct daarna kwamen er twee andere objecten aan vliegen, een van de ene kant, en een van de andere kant. Deze objecten hadden pulserende lichten, maar niet zoals een vliegtuig heeft, meer geleidelijker. We dachten dat het vliegtuigen waren, omdat we dichtbij vliegveld Eelde zitten, maar we keken goed, en er was duidelijk een massieve driehoek te zien met lampen aan de hoeken.
Deze vlogen naar het punt waar de heldere ster de ruimte in verdwenen was, ze bleven daar even hangen en vlogen terug uit de richting waar ze vandaan gekomen waren. Het was erg beangstigend, en m'n vriendin pakte me stevig beet omdat ze bang was.

Tegen twee fietsers die voorbijkwamen zei ik: "Moet je daar zien, het lijken wel UFO's!". Maar ze keken naar ons alsof we dronken waren. En nee, er zat niks vaags in de pizza die we gehad hadden en we hadden maar een wijntje gehad. Mijn vriendin zei dat haar hele gevoel voor veiligheid nu weg was, omdat het echt vaag is wat we zagen. Nog nooit zoiets eerder gezien. ",
aldus de melding van het geschrokken paar.

Er werden in totaal 3 objecten waargenomen. Het eerste object bestond uit een helder fel wit licht, en was permanent verlicht. De driehoekige objecten waren massief, zwart gekleurd, en hadden aan iedere hoek pulserende witte lichten; deze dimden van fel naar zwak licht. De driehoeken vlogen ononderbroken tot het punt waar het eerste object verdwenen was, toen stopten ze even, en vlogen terug naar de richting, waar ze vandaan waren gekomen. De totale waarneming duurde ongeveer 2 minuten. Tijdens de waarneming bevonden zich ook vliegtuigen in het luchtruim.

De waarnemingen worden onderzocht door UfoWerkgroep Nederland en MUFON-NL.