AEL eist excuses van media, politie en politiek

haste had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Arabisch Europese Liga eist excuses van bevooroordeelde onderzoekers, media, publiek, politici en politie, naar aanleiding van de berichten over criminele Marokkaanse jongeren. Het aantal criminele jongeren zou een stuk lager zijn dan wordt beweerd. De AEL stelt dat de afgelopen dagen de kranten vol zijn geweest met berichten over grote aantallen criminele Marokkaanse jongeren die de politie met de dood zouden bedreigen en bejaarden zouden terroriseren.

In een persbericht keert de AEL zich ook tegen de ''minderhedenhatende staatssecretaris Verdonck''** die een plan lanceerde om ouders te straffen vanwege de criminele kinderen en ''denigrerend dreigde'', in lijn met haar collega-politici, met het korten op de uitkeringen. ''Alsof de gehele Marokkaanse gemeenschap van de uitkering leeft''.

De manier van berichtgeving over Marokkanen is volgens de AEL enkel bedoeld om ''een tweespalt te creŰren in de maatschapij met als doel de Marokkaanse jongeren te frustreren, wantrouwen te scheppen, verdeeldheid te zaaien en de aandacht af te leiden van de successen van de Marokkaanse artsen, advocaten, ingenieurs, journalisten, welzijnswerker en ondernemers die het heel goed doen en waar, zoals onderzoek heeft aangetoond, autochtonen jaloers op zijn''.

De AEL stelt dat zij als enige ''het hoofd koel heeft gehouden en niet meegedaan heeft met het gehuil over stoute jongens die zielige autochtonen mishandelen''. AEL-NL bestuurslid Nabil Marmouch bezocht de troosteloze buurt en stelde vast dat Marokkanen getreiterd worden door de politie en niet andersom.

Bevooroordeelde onderzoekers, media, publiek, politici en politie dienen daarom publiekelijk excuses aan te bieden aan de gehele Marokkaanse gemeenschap voor de negatieve uitlatingen die discriminatie, uitsluiting en criminalisering in de hand helpen, zo eist de AEL. ''Zij zijn excuses verschuldigd aan de Marokkaanse jongeren en hun ouders''.


-
** Met ''minderhedenhatende staatssecretaris Verdonck'', bedoelt de AEL waarschijnlijk VVD-minister Rita Verdonk.