Gefopt door Impreza met 500 pk

psv had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Rome heeft de politie een 22-jarige jongeman opgepakt. Onder de motorkap van zijn Subaru Impreza zat een motor van 500 pk. Hiermee trok hij 's nachts op pad om eigenaars van Ferrari's en andere snelle wagens uit te dagen.

De jongeman noemde zich 'Er Murena' (de moeraal) en verwedde duizenden euro's met bestuurders van wagens met een grotere cilinderinhoud. Naar eigen zeggen heeft hij 5.000 euro in ÚÚn keer gewonnen. In de drie jaar dat hij aan deze illegale races deelnam heeft hij niet ÚÚn keer verloren.

Er Murena was duidelijk fier op zijn activiteiten. Smalend vertelde hij aan de Romeinse politie :
"De taktiek is simpel : ik ga naar zo'n muts toe en ik plaag en provoceer hem. Jij met je karretje, schaam je je niet? Negen kansen op tien liep de imbeciel in de val. Met mijn Impreza peuzel ik hen allemaal op : met 500 pk onder de motorkap haal in hen in tegen 300 kilometer per uur"

De wagen werd door de politie in beslag genomen, en de jongeman hangt een vervolging boven het hoofd voor het niet verlenen van hulp aan een persoon in gevaar, het plegen van vluchtmisdrijf na een ongeval, voor slagen en verwondingen en voor een hele lijst met verkeersovertredingen.