Antisemitisme op internet groeit

ErnstM had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) noemt dit in haar jaarverslag het jaar 2002 'het jaar van antisemitisme en moslimhaat'. 'De hetze tegen de moslims krijgt veel aandacht, maar op internet is antisemitisme minstens zo'n grote bron van haat', zegt MDI-directeur R. Eissens. MDI registreerde in 2002 291 anti-islam uitingen, nog eens 316 gericht tegen Marokkanen en Turken en 584 antisemitische (tegen joden gerichte) teksten, waaronder 51 holocaust-ontkenningen.
Antisemitische uitingen, zoals de joodse wereldoverheersing, joodse nazi's, joodse samenzweringen en het joodse flitskapitaal, komen vooral uit moslimhoek. Maar niet uitsluitend. Ook linkse kringen die zich solidair verklaren met "de Palestijnse zaak", en in toenemende mate autochtone leerlingen, zien niet altijd het verschil tussen de repressie van IsraŽl en joden in het algemeen.
Frustratie over IsraŽl wordt uitgeleefd op joden. En wel in de vorm van dreigbrieven, -faxen en -mails, scheldpartijen, fysiek geweld en het bekladden van synagogen en joodse kerkhoven.