Pratende vis op New Square

Op het marktplein van New Square, New York heeft volgens ooggetuigen in het achterste gedeelte van een viswinkel een vis gepraat, zo schrijven The Toronto Star, The New York Times, Dailynews.com, Contra Costa Times, Times Forward, The Observer, BBC News en andere kranten. De karper sprak in eerste instantie tegen Luis Nivelo, een arbeider bij de New Square Fish Market. De karper zei dat het de ziel van een kindloze Canadese vluchteling is.

Nivelo rende vervolgens naar de voorkant van de winkel en schreeuwde: "De vis! De vis praat!". Zijn baas Zalmen Rosen, en een derde personeelslid Zalmen Moshe Rosenfield kwamen mee naar de keuken, waar de vis hem in het Hebreeuws vertelde dat hij een teruggekeerde ziel van een Jood was. De vis ging verder met vertellen en zei dat hij naar de aarde teruggekomen was om te genezen. Ook zei hij dat het einde van de tijd nabij is.

Hevig verschrikt sneed Rosen zich per ongeluk met het mes wat hij bij zich hield. Juist toen hij zich sneed, sprong de vis in een andere stapel vis. Pogingen om de vis terug te vinden haalden niks uit, en waarschijnlijk is de vis verkocht met de rest van de vis.