Herdenking en steunbetuiging AEL in A'dam

bitburger had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij het Belgische consulaat in Amsterdam vindt vandaag een herdenking plaats voor de vermoorde 27-jarige Marokkaan Mohammed Achram, die onlangs in Antwerpen doodgeschoten werd. Organisatoren van deze herdenking zijn de stichting Tweede Generatie en de Internationale Socialisten. Er worden enkele honderden mensen verwacht.

De organisaties willen naast de herdenking van de Marokkaan, wat volgens hen een racistische moord betreft, ook hun solidariteit betuigen met Dyab Abu Jahjah , leider van de Arabisch Europese Liga (AEL). Ze protesteren tegen de criminalisering van de AEL in België en Nederland

Volgens Tweede Generatie is er ook in de Nederlandse politiekorpsen racisme en is er daarover veel onvrede onder migranten. ,,Ook hier kan de vlam in de pan slaan, want ook hier worden intelligente en hogeropgeleide migranten en mensen van de tweede generatie gediscrimineerd''.

Volgens het Algemeen Dagblad kan ook in Nederland de AEL op bijval rekenen van veel hoger opgeleide allochtonen. Amsterdammers van Marokkaanse afkomst noemden Jahjah gisteren in de krant ''het Arabisch antwoord op Pim Fortuyn''. De Amsterdamse Marokkaan Abdellatif zegt: ''Nederland voert de druk op ons op. Wij móeten integreren, wij móeten Nederlands spreken. Maar we mógen niets! Vind je het gek dat we kwaad worden? Dáár heeft Jahjah het over!''

Ook vandaag bericht de krant over de AEL. Allochtone belangenorganisaties zouden de komst van Abu Jahjah en zijn organisatie naar Nederland vrezen.