Groninger ligt half jaar dood in flat

-=Eddow=- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een flat in Groningen is vrijdag het levenloze lichaam gevonden van een 46-jarige man. Hij heeft vermoedelijk een half jaar dood in de woning gelegen. Volgens de politie stierf de man een natuurlijke dood.

De man was al een poos depressief en verwaarloosde zichzelf. Familie had vele malen bij hulpverlenende instanties aan de bel getrokken, maar kreeg steeds nul op het rekest. De betreffende instanties bestrijden dit. Er zou wel degelijk actie zijn ondernomen, waar echter door de man nooit op werd gereageerd.

De man werd door zijn broer in bed gevonden. "Verschrikkelijk, om je eigen broer zo te vinden. Ik heb veel meegemaakt in mijn leven en ik heb ook veel gezien, maar dit hoop ik nooit meer mee te maken. Dit wens ik niemand toe. Luuk zag er nog erger uit dan een mummie."

Een jaar geleden werd er in dezelfde stad ook al een vrouw gevonden die maandenlang in haar woning had gelegen. Ook hierbij had familie meerdere malen tevergeefs bij hulpverleningsdiensten aangeklopt. De Inspectie voor de Volksgezondheid stuurde daarop in augustus een lijst met aanbevelingen naar de GGD en Maatschappelijk en Juridische Dienstverlening (MJD), om hiermee de communicatie in dit soort gevallen te verbeteren.