Eis acht jaar wegens doodschoppen moeder

Bij de rechtbank in Den Bosch is donderdag acht jaar celstraf geëist tegen de drugsverslaafde 28-jarige C.R. uit Den Bosch. Hij zou in november zijn 45-jarige moeder Toos van Uden in haar huis in Den Bosch met schoppen in de buik hebben gedood.

De moeder was dol op haar verslaafde zoon, hoewel hij haar vaak ernstig mishandelde. Zo wilde zij eens een aangifte wegens mishandeling tegen hem intrekken omdat, zoals zij zei ,,mijn knul het al zo moeilijk heeft.

Volgens de drugsverslaafde verdachte mishandelde hij zijn moeder soms bij uit de hand gelopen ruzies over haar vermeende drankgebruik. Zoals zo vaak hoorden buren ook in november geschreeuw en gehuil en harde geluiden uit het huis waar R. bij zijn moeder was ingetrokken. Uren later belde de zoon zelf de politie.

De patholoog-anatoom trof bij de sectie behalve een gescheurde lever en alvleesklier en inwendige bloedingen, talloze genezen botbreuken en andere oude verwondingen aan. Officier van justitie M. van Nimwegen betreurde dat familie, buren en justitie machteloos hadden gestaan in de fataal afgelopen moeder-zoonrelatie.

Hoewel deskundigen R. verminderd toerekeningsvatbaar noemen, achten zij gedwongen behandeling niet nodig.

Advocaat H. van Dijk vond dat justitie de doodslag niet kon bewijzen. ,,Het is niet zeker dat R. zijn moeder in de buik heeft geschopt en zo haar dood veroorzaakte, zei hij.

De uitspraak volgt op 13 september.

Met dank aan Migi voor de submit !