"Dood van de Joden lag niet aan Hitler"

Frutsel had ons via de newssubmit het volgende te melden

"Je kunt Hitler niet verwijten dat hij miljoenen joden de dood injoeg. Zijn misdaden maken deel uit van het leerproces dat ieder mens gedurende zijn leven doorloopt. Om uiteindelijke vrede te vinden, kan iemand het nodig hebben om een of, zoals Hitler, duizenden moorden te plegen."

Dit zeggen Margriet Rijsenbrij en haar echtgenoot Johan Buurman van Centrum Nieuwe Tijd in Purmerend. Dat iedere crimineel onder het mom van zijn of haar leerproces dan de meest verschrikkelijke dingen kan uitvreten, bestrijden zij.

"Je hebt altijd de keuze voor het goede te gaan", redeneert Rijsenbrij. "Wie kiest voor het kwade verdient dus gewoon straf, ook al is de misdaad te verklaren als je kijkt naar het leerproces dat iemand doorloopt."

Spiritueel ei

In Centrum Nieuwe Tijd kunnen Buurman en Rijsebrij hun spirituele ei helemaal kwijt. Beiden verzorgen er cursussen en workshops, Rijsebrij voltijds, haar man naast zijn gewone baan. De healingsessies en meditatiebijeenkomsten leveren het stel nog niet genoeg op om ervan rond te komen. Ze hebben goede hoop over een paar jaar wel van Nieuwe Tijd te kunnen leven.

Oude nieuwetijdskinderen noemen ze zichzelf. Deze term is in newagekringen sinds een jaar of vijf een begrip. Het staat voor "gevoelige kinderen uit hogere lichtsferen met een bijzonder zielendoel op aarde".

Begeleiding

Volgens de newageaanhangers worden er de laatste jaren steeds meer van dit soort "intuÔtieve kinderen", soms behept met paranormale gaven, geboren. Vandaar ook de groeiende aandacht en begeleiding voor de sterrenkinderen.

"Toen wij jong waren, had nog niemand van nieuwetijdskinderen gehoord", vertelt Rijsenbrij. "Familieleden en vrienden noemden je een fantast of een toneelspeler. Je voelde je totaal onbegrepen en eenzaam in je ervaringen." Toen ze elf jaar geleden in contact kwamen met andere nieuwetijdskinderen, was dat snel voorbij. "Alsof ik thuis kwam", verzucht ze.

Winst

Naast de verkoop van vooral oosterse artikelen zal in het bijzonder het reinigen van woonhuizen en kantoren de komende jaren winst opleveren, verwachten zij. Daar komt geen schoonmaakmiddel aan te pas.

"Ruimten waar mensen werken en wonen, zitten vol met energie, positieve en negatieve. Wij halen met bijvoorbeeld edelstenen, wierook of met het kruid salie de afvalenergie weg, zodat de straling daarvan geen slechte invloed meer kan uitoefenen", legt Buurman uit. "Dat levert een heleboel minder stress op voor de mensen in zo'n ruimte. En daar hebben veel bedrijven baat bij."