'Gamen is goed voor je'

Na de recentelijke studies die zouden bewijzen dat kinderen agressiever kunnen worden door computerspellen, concludeert een pas verschenen onderzoek precies het tegenovergestelde. Nu zou blijken dat gamen een zeer positieve invloed heeft op de jeugd, aldus de zaterdageditie van de Britse krant The Times.

Spellen op de computer spelen tijdens de kinderjaren levert intelligente en succesvolle volwassenen op, concludeert de studie. Het beeld van gamers als introverte en asociale wezens die het daglicht schuwen, zou onjuist zijn.

Honderdzevenentwintig Britse proefpersonen werden in het onderzoek betrokken. De gamers bleken intelligent, maar vaak verkeerd begrepen. Ze halen goede resultaten tijdens hun school- en universiteitsjaren en veroveren vaak betere posities op de banenmarkt. De wetenschappers ontdekten bovendien dat het spelen van een gewelddadig spel inderdaad meer agressie opwekt, maar slechts tijdens een korte tijd. Dat spellen verslavend zouden zijn, wordt ontkend. Slechts een heel kleine groep loopt er kans op, maar zelfs dan levert die verslaving geen gevaar op.