Rechter verbiedt gekras

Organisatoren van krasloterijen en sportprijsvragen mogen hun gokwaar niet via internet aanbieden. Dat heeft de president van de rechtbank in Den Haag dinsdag bepaald in kort geding.

Het geding was aangespannen door de stichtingen Nationale Instant Loterij en de Nationale Sporttotalisator, naar aanleiding van een afwijzing van hun verzoek zelf een loterij op internet te beginnen. De staatssecretaris van Justitie weigerde de vergunning, omdat gokken via internet nog niet bij wet geregeld is. Daarop spanden de stichtingen een geding aan tegen concurrent EuroScratch die al zo'n loterij via internet organiseerde.

De laatste moet daar nu mee stoppen. Ook mag hij geen gebruik meer maken van een e-mailadres karel@krassen.com, omdat dit een band met het merk Karel Kras suggereert. Die naam wordt gebruikt door de Nationale Sporttotalisator.

EuroScratch had dinsdagmiddag voldaan aan de uitspraak van de president. Op de plaats waar voorheen krasse! rs terecht konden voor virtuele loten, biedt het bedrijf nu de domeinnamen van vier gokspelletjes te koop aan.