Madoff heeft voor 823 miljoen dollar bezittingen

De Amerikaanse vermogensbeheerder Bernard Madoff, die verdacht wordt van grootschalige fraude, leefde met zijn vrouw in grote luxe. Ze beschikken over exclusieve villa’s, jachten en andere bezittingen ter waarde van 823 miljoen dollar. Dat blijkt uit documenten die gisteren door de Amerikaanse rechtbank zijn vrijgegeven.

Madoff heeft eergisteren voor de rechtbank in New York schuld bekend aan alle aanklachten tegen hem. Hij staat terecht omdat hij klanten voor tientallen miljarden dollars zou hebben opgelicht.

Uit de vrijgegeven documenten blijkt dat de vermeende oplichter eind 2008 voor 22 miljoen dollar aan onroerend goed in zijn bezit had. Waaronder een optrekje van 7 miljoen in Manhattan, een villa van 1 miljoen in Zuid-Frankrijk en een huis van 11 miljoen in Florida. Daarnaast bezit het echtpaar bijna 10 miljoen aan meubilair en kunst en een luxe jacht van 7 miljoen.

Kwistige omgang

Het echtpaar staat bekend om hun kwistige omgang met geld. Ze bezitten voor 2,6 miljoen dollar aan sieraden en alleen al het tafelzilver in hun appartement in New York is ruim 65.000 dollar waard.

De 70-jarige Madoff staat bij veroordeling een fikse gevangenisstraf te wachten die kan oplopen tot het maximum van 150 jaar.



Madoff heeft voor 823 miljoen dollar bezittingen  (foto: DAG)