FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Kung Fu Panda

Film

Po is een ietwat luie, sukkelige panda die als ober werkt in een noodle restaurant (dat zwart-witte pak heeft hij immers toch al aan?). Hij is een fervent kung-fu fanaat, maar met zijn vadsige postuur is zo?n atletische sport hem niet direct op het lijf geschreven.

En daar wringt ?m meteen de schoen. Er is namelijk Groot Onheil? op komst voor het Oude China, en volgens de eeuwenoude voorspellingen zal Po, ?De Uitverkorene?, degene zijn die het keizerrijk van een gewisse ondergang gaat redden.

Maar dan moet er nog wel het een en ander gebeuren. Een groep martial arts meesters, die elk gespecialiseerd zijn in een bepaalde stijl, ontfermt zich over Po. Uiteraard is de grap nu net dat ieder van deze meesters een dier is dat de stijl symboliseert die vernoemd is naar zijn eigen soort ? de specialist in ?Monkey Style? is een aap, die van ?Mantis Style? een bidsprinkhaan, etc.

Zoals Dreamworks het zelf beschrijft: ?Deze meesters zullen een zwarte band in geduld moeten hebben als ze Po, die overal de kantjes vanaf loopt, om willen vormen tot een kung-fu krijger voordat het te laat is.? Uiteindelijk kan Po het alleen maar redden als hij de kracht in zichzelf vindt en in zichzelf gelooft. Maar goed, bij dit soort oprecht komische animatiefilms is het nu juist de lol wanneer de moraal er duimendik bovenop ligt.

Met de stemmen van o.a. Jack Black (Po), Jacky Chan (Master Monkey), Dustin Hoffman (Shifu), Lucy Liu (Master Viper), Michael Clarke Duncan (Commander Vachir), Angelina Jolie (Master Tigress), Seth Rogen (Master Mantis), en Ian McShane (bekend als proto-maffiabaas Al Swearengen uit de serie ?Deadwood? ? hier als Tai Lung).

Genre Animatie, Familie, Komedie
Regie Mark Osborne:John Stevenson
Cast Jack Black, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Jackie Chan, Lucy Liu, David Cross, Randall Duk Kim, James Hong, Dan Fogler, Ian McShane, Seth Rogen, Michael Clarke Duncan
Land van oorsprong Verenigde Staten
Label DreamWorks Animation, Pacific Data Images (PDI)
Releasejaar 2008
Bioscooprelease NL 09-07-2008
DVD-release NL 05-11-2008
IMDB-score 7.6
Aantal stemmen IMDB 323828
Meer informatie FilmTotaal
Meer informatie FilmTotaal
User-waardering 7.4
Aantal stemmen2
Verdeling van de stemmen
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1398
special
VrijMiBabes #229 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1397
special
Random Pics van de Dag #1396
special
Random Pics van de Dag #1395
review
The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom
©FOK.nl e.a.