Mountainbikers Frei en Koretzky boeken indrukwekkende shorttrackzeges in World Cup

In het Amerikaanse Lake Placid wordt dit weekeinde het voorlaatste World Cup-weekeinde verreden voor de mountainbikers. Zaterdagavond stonden de shorttrackwedstrijden op het programma, wat Nederland betreft wel zonder de op het WK op de weg rijdende Puck Pieterse.

Vrouwen
Zoals wel vaker bleef er een redelijk grote groep bij elkaar op het snelle parcours, maar in de slotfase opende Nicole Koller de aanval. De Zwitserse zag landgenote Sina Frei er overheen komen met Jenny Rissveds, waarna Frei in de laatste ronde met groot vertoon van macht over Rissveds heen kwam naar de overwinning. De Zweedse Rissveds werd tweede, voor de Britse wereldkampioene Evie Richards. Anne Terpstra eindigde als dertiende, Anne Tauber werd 38e. Alessandra Keller finishte als achtste, waarmee de Zwitserse zich verzekerde van de eindzege in de World Cup op de shorttrack.

Mannen
Bij de mannen duurde het nog wat langer voor er echt een schifting ontstond, wat in de slotfase gebeurde onder leiding van de Let Martins Blums. Even leek hij op weg naar zijn eerste World Cup-podium, maar dat lukte net niet: Victor Koretzky uit Frankrijk ging er op zeer overtuigende wijze overheen naar de winst, voor de Deen Simon Andreassen en diens teamgenoot Alan Hatherly uit Zuid-Afrika - Blums werd vierde.