De ziener Tong

FC Utrecht moet wel een wondercoach hebben. Geweldig doelsaldo van 28 voor en 27 tegen. Adembenemend aanvallend voetbal. Zelfs de tweede voorronde bereikt in Europa. Erik ten Hag heeft een imponerende staat van dienst als jeugdtrainer bij PSV, Bayern München en niet te vergeten Heracles Almelo. Duidelijk een fabelachtige stuurman aan het roer. Het heft in handen als zelden vertoond. Een majestueuze zesde plaats momenteel in de Eredivisie zegt alles. Een koninklijke positie voor de ongenaakbare troonopvolger in het Nederlandse trainersgilde.

Daniel de Ridder breekt niet voor niets al tijden een lans voor hem. Als deze Dr. Ir. Prof. Vijfje je eenmaal in het vizier heeft, valt er voor de andere analisten geen eer meer te behalen. Dan vist zelfs Piet de Visser in de verkeerde kweekvijver achter het net. Zijn loopbaan als speler mag ook niet onvermeld blijven. Hij vierde grote triomfen in de grootste voetbaltempels. Of het nou in Haaksbergen, Doetichem of Waalwijk was, zijn geniale dribbels, passes en doelpunten veranderden deze toch al heilige speelgronden in ultiem kolkende bedevaartsoorden.

Dus Overmars en van der Sar, wees er snel bij. Leg deze door God gezonden Messias zo snel mogelijk vast. Laat je oren eens hangen naar de Vox Populi. Desnoods naar Fox Sport. Kijk niet naar de ranglijst. Kijk niet naar de zes enorme talenten die staan te popelen om definitief door te breken. Dat zijn alleen maar oprispingen en restanten uit een duister verleden. Niks fluwelen revolutie, niks Godenzonen, de echte verlosser resideert in Utrecht.

Van Basten bakte er als pannenkoek niks van. Ondanks vier landskampioenschappen op rij willen we niet meer terugdenken aan het afschuwelijke voetbal van Frank de Boer. Peter Bos maakte Ajax te schande in de Europa Cup finale tegen Manchester United. Van Wim Jonk kregen we het heen en weer, en The Non Flying Dutchman vloog er dankzij een brevet van onvermogen al helemaal terecht uit. Smeed het ijzer nu het heet is. Maak ten Hag het hof man. Zoals Kramer al zei vs Heinz Kroket: 'Zet een streep onder het verleden, desnoods met mosterd na de maaltijd.' Kijk wel uit met wat je zegt over pootje over. Voor je het weet heb je Sylvana Simons op je open dak.