Dé Nederlander bestaat niet

Pas geleden schreef ik de column ‘Racisme is Cultuur’ die door bijna niemand goed begrepen werd. Althans, mijn insteek werd verkeerd geïnterpreteerd heb ik het idee. Daarom probeer ik het nu nog een keer, maar dan vanuit een andere invalshoek.

Als 'Eindredacteur Nieuws' plaats ik heel veel nieuws en op dat nieuws reageren de users heel divers. Meestal leggen ze de schuld bij buitenlanders neer. Er is vrijwel geen user te bekennen die zal zeggen: "Oh het zal wel een blanke zijn!" Nee, de schuld wordt standaard bij (moslim)vluchtelingen neergelegd en anders is extreemrechts wel schuldig aan het nieuws omschreven in het bericht.

Afgelopen week werd ik op de Frontpage geconfronteerd met een reactie waardoor ik ging zoeken naar de naam van mijn moeder op Google. Een van de eerste hits leverde me al een flinke stamboom op, en na overleg met iemand die gespecialiseerd is in genealogie ben ik tot de conclusie gekomen dat dé echte Nederlander gewoonweg niet bestaat.

Hoewel ik mezelf 100% Hollander voel, heb ik toch echt Duitse roots in mijn stamboom: de moeder van mijn opa (die ik overigens nooit gekend heb) was half Duits. Als ik simpelweg naar de historische tijdlijn van m’n eigen familie kijk, dan heeft elke ‘Nederlander’ wel buitenlandse roots. Ergo: dé Nederlander bestaat simpelweg niet (meer). Dan kun je wel beweren dat de islam Nederland overneemt, maar als je het goed beschouwt integreren alle religies en nationaliteiten gewoon steeds meer met elkaar. Net zolang tot er één wereldburgerbevolking ontstaat. 

Lang leve het 'Vliegende Spaghettimonster'!