Jihad

En daar was het dan: de lang dreigende, bloedige aanslag. Het zat eraan te komen. Honderden hebben ervoor gewaarschuwd, honderden hebben het ontkent en zie, daar is het dan. Het zal hier ook niet stoppen, er gaan er meer komen. Dat is een “veilige” aanname.

De reactie erop kan niemand zijn ontgaan. De vele Franse vlaggen op profielfoto’s op facebook, de discussies in talkshows, overal was het zichtbaar. Iedereen leeft mee en veel gematigde moslims haasten zich te zeggen dat ‘dit niet hun islam is’. Hypocriet. Het is hun Islam die dit doet, het zijn hun overtuigingen en hun ideologie die dit bewerkstelligen. Het zijn hun ideeën die de wereld op dit moment in de brand zetten. Je kan niet op twee gedachten hinken, aan de ene kant de vredelievende moslim uithangen en aan de andere kant de Koran en de Hadith als onfeilbaar beschouwen.

Veel gematigde moslims zeggen dat het geweld in de Koran alleen als zelfverdediging is opgeschreven en dat kan best zijn, maar de Hadith predikt de Jihad. En de Hadith is net zo belangrijk voor moslims als de Koran. De Hadith bestaat uit de verslagen van zowel de woorden als de daden van Mohammed. En als je dat opbrengt bij een moslim, zal hij vast zeggen dat hij die teksten van de Hadith niet gelooft. Dat is een beetje raar als je dat vergelijkt met soera 4:59 uit de Koran: 'O gij die gelooft, gehoorzaam Allah en gehoorzaam zijn boodschapper en degenen met autoriteit onder u. Als u ergens een meningsverschil over krijgt, verwijs dan terug naar Allah en zijn boodschapper, als u gelooft in Allah en de Laatste Dag...’. Vergeet niet dat moslims mogen liegen als ze met niet-moslims praten.

Een ander dingetje wat ik vaak hoor is: ‘maar de kruistochten waren ook heel erg, hoor. Echt waar!’. Ja, dus? Je vergelijkt 1400 jaar van jihad met een aantal kruistochten honderden jaren geleden. Ja, de kruistochten waren gewelddadig en zeer afkeurenswaardig, maar ze zijn niet vergelijkbaar met 1400 jaar jihad. Sterker nog, de kruistochten zou je kunnen zien als reactie op de jihad. Destijds werd Spanje onder de voet gelopen door de moslims en was Oost-Europa ook in gevaar. Daarnaast is de jihad al 1400 jaar aan de gang en zijn er maar een paar kruistochten geweest, die ook nog eens honderden jaren geleden zijn gestopt. Een waardeloze vergelijking dus.

Terug naar vandaag. Europa wordt onder de voet gelopen door de vluchtelingen, zoals destijds door de dappere strijders van de Islam. Het mag dan nu wel vrij geweldloos gaan, maar het gaat nu vooral demografisch. Het zal niet lang duren voordat moslims een zeer grote minderheid worden en veel rechten kunnen opeisen. Moslims krijgen relatief veel kinderen en we krijgen er ook een hoop meer via immigratie. Op een gegeven moment zullen ze de meerderheid krijgen en iedereen kan zich voorstellen wat er dan gaat gebeuren. Laten we ons hard maken tegen deze gewelddadige, barbaarse ideologie.

Op een geheel andere noot. Het viel mij op dat er veel mensen zijn die #PrayforParis onder John Lennon’s Imagine zetten. Niet dat het lied erg intelligent is, dat zeker niet. Een wereld zonder overtuigingen, landen en bezit is een wereld zonder passie, vooruitgang en is vooral ongelooflijk saai. Maar als je er #PrayforParis onder zet, heb je helemaal niet naar de tekst geluisterd.