Homo's achter het stuur, bloed aan de muur!

Toen ik de krantenkop ‘Italiaanse homo krijgt geen rijbewijs wegens geaardheid' en het bijbehorende artikel las, moest ik meteen terugdenken aan de schoolreisjes van de middelbare school. Met de hele groep scandeerden we de leus "Vrouwen achter 't stuur, bloed aan de muur!", natuurlijk onder het genot van de zure blikken van de aanwezige meisjes. Of vrouwen daadwerkelijk slechter reden dan mannen, wist eigenlijk niemand op dat moment. Iedereen zei het, dus dan zou het wel zo zijn. De waarheid deed er niet toe.

Zo ook in het geval van het artikel over de Italiaanse homo. Deze zou volgens de artsen de veiligheid van zijn medeweggebruikers in gevaar brengen, door zijn psychische aandoening. Dat homoseksualiteit sinds 1990 al niet meer op de lijst van geestesziekten van de Wereldgezondheidsorganisatie staat, wordt voor het gemak even vergeten. Ook zullen de artsen en locale autoriteiten in het betreffende stadje Brindisi niet gedacht hebben aan de coureur Mike Verschuur die, ondanks zijn openlijke homoseksualiteit, toch wat overwinningen op zak heeft.

Misschien hebben de autoriteiten zelfs wel een punt en maakt homoseksualiteit je wel degelijk een slechte bestuurder. Het is niet zo lastig om je voor te stellen dat het zo is. Bumperkleven, bijvoorbeeld, is iets wat natuurlijk in de homoscene volstrekt gebruikelijk is. Met van die wapperende handjes kan het bijna niet anders dan dat homoseksuele weggebruikers zomaar over de weg zwabberen. De uitdrukking "van de verkeerde kant zijn" zou zonder al te veel inbeeldingsvermogen best een toespeling kunnen zijn op spookrijders en hoe verwachten mensen nou dat homo's hun aandacht op de weg kunnen houden als ze een auto met leren bekleding hebben? Om nog maar te zwijgen van het grootste stuk verleiding in de auto: de versnellingspook. Onmiskenbaar gevormd naar een fallus, een lustobject voor elke homo. Beroer ‘m goed en je auto trekt lekker door.
Nee, het is inderdaad maar beter om deze mensen die zo gevoelig zijn voor verleidingen hun rijbevoegdheid te ontzeggen.

Al moet ik toch ook wel denken aan een foto die een aantal jaar terug op internet rondging. Te zien was een groot reclamebord met daarop een viertal schaars geklede dames, met op de achtergrond een auto. Ondersteboven.
Het lijkt mij vrij sterk dat een homo zich door vrouwelijk schoon zo laat afleiden. Het waren immers geen ontklede mannen, het was geen reclame voor Armani met een vrijwel naakte Beckham of Ronaldo. Zoiets zet mij aan het denken. Heel even speel ik met de gedachte dat het dan bijna niet anders kan zijn dan dat een heteroman zich door zoiets heeft laten afleiden. Zouden heteromannen dan ook slechte bestuurders kunnen zijn?
Ach, natuurlijk niet. Dat ik zoiets überhaupt kan denken is bespottelijk. Er is maar één antwoord mogelijk op dit raadsel: het moet een lesbienne geweest zijn. Zowel vrouwelijk als homoseksueel, een levensgevaarlijke combinatie. Dat blijkt dan wel weer.